Thiessow

Het dorpje Thiessow ligt op het meest zuidoostelijke puntje van Rügen. Er wonen slechts een paar honderd mensen in het dorpje, maar je vindt er alles wat je nodig hebt en de natuur is prachtig. Thiessow wordt aan 3 kanten omringd door de Oostzee.

Bezienswaardigheden

De stranden en de Oostzee

Zoals gezegd wordt Thiessow aan 3 kanten omringd door zee. Je vindt dus aan alle klanten mooie zandstranden, waar je kunt ontspannen en zwemmen. Maar de omstandigheden zijn ook ideaal voor windsurfers en kitesurfers.

Lotsenturm

Aan de oostkant van Thiessow staat de Lotsenturm, die je voor € 1 kunt beklimmen, er staat een automaat bij de ingang. Vanaf de toren heb je een fraai uitzicht over het natuurgebied Mönchgut en de Oostzee.

Zicker gebergte

De naam ‘gebergte’ is wat overdreven, maar mooi is dit gebied zeker. In dit relatief open natuurgebied kun je mooie wandelingen maken en onder andere de ‘Zicker berg’ (69 meter hoog) op wandelen. Vanaf hier kijk je uit over de rest van de Mönchgut regio en kun je ook de Streckelsberg op buureiland Usedom zien liggen.

Hoe kom je in Thiessow?

Met de trein

Thiessow heeft geen treinstation. Wil je met het openbaar vervoer naar Thiessow, dan kun je de trein nemen naar Göhren. Het is een flinke reis, want om in Göhren te komen vanaf Stralsund duurt ongeveer anderhalf uur. Je reist dan eerst naar Bergen en vervolgens naar Putbus. Vanuit Göhren kun je bus 21 nemen naar Thiessow. Dit duurt nog ongeveer 20 minuten. De bus rijdt ieder uur. 

Met de auto

Vanuit Stralsund is het ongeveer een uur rijden naar Thiessow. Je volgt de B96, die na een tijdje over gaat in de B196. Bij Göhren ga je de L292 op en kom je uiteindelijk op de Hauptstrasse, die uitkomt in Thiessow.

Overnachten in Thiessow

Hotels zijn er niet veel in de omgeving van Thiessow, maar vakantiehuizen en campings des te meer. Dit gedeelte van Rügen is dan ook bij uitstek geschikt voor wie met kinderen naar Rügen gaat en/of veel houdt van buiten zijn.