Sellin

Sellin ligt aan de oostkant van Rügen en is één van de meest populaire badplaatsen op het eiland. Er wonen ongeveer 2.500 mensen, daarmee is het dorp was kleiner van zijn grote broertje Binz. Maar dat maakt het hier zeker niet minder leuk.

Bezienswaardigheden

De pier

De trekpleister van Sellin is de prachtige pier. De pier werd aan het begin van de twintigste eeuw voor het eerst gebouwd en was toen ruim 500 meter lang. De pier kreeg het echter zwaar te verduren en werd meerdere keren verwoest, onder andere door brand en winterse weersomstandigheden. In 1992 werd de pier grondig gerenoveerd en dat resulteerde in de pier zoals die er vandaag de dag bij ligt. De vernieuwde pier, die met 394 meter nog steeds de langste van het eiland is, werd in 1998 geopend. Op de pier is een restaurant, waar je een kopje koffie kunt drinken en een gebakje kunt eten, of voor een romantisch diner.

Wilhelmstrasse

Sellin staat naast de pier bekend om zijn unieke architectuur en die vind je in de Wilhelmstrasse in volle glorie. Aan beide kanten van de straat staan prachtige witte villa’s, die gebouwd zijn eind negentiende of begin twintigste eeuw. De meeste villa’s hebben sierlijke balkons, veranda’s en fraaie houten constructies. Maar de Wilhelmstrasse is meer dan een rij met imposante villa’s. Hier vind je ook de meeste restaurants en leuke winkeltjes van het dorp. Loop je de straat uit, dan kom je uit op de boulevard en vanaf daar loop je zo het strand op.

Stranden

Natuurlijk zijn ook de stranden zelf een belangrijke hotspot in Sellin. Het dorp heeft 2 mooie zandstranden, die allebei zo hun eigen karakter en charmes hebben. Lees meer over de stranden van Sellin.

Jachtslot Granitz

Dit imposante kasteel ligt op ongeveer 5 kilometer van het centrum van Sellin. Je kunt er heen wandelen, door de mooie bosrijke omgeving, maar de auto of fiets is uiteraard ook een optie. Vanuit de kasteeltoren heb je een prachtig uitzicht over het eiland. Meer over Jachtslot Granitz.

Hoe kom je in Sellin?

Met de trein

Vanuit Stralsund is Sellin in iets meer dan een uur te bereiken met de trein. Je gaat eerst naar Bergen auf Rügen, wat ongeveer een half uur kost. Vanuit Bergen ga je naar Putbus en vervolgens naar Sellin. Ga je er een dagje op uit op het eiland zelf? Dan kun je ook een stukje met de Rasender Roland gaan. Deze stoomtrein stopt ook op station Sellin Ost en brengt je in rustig tempo langs de mooiste plekken van het eiland. 

Met de auto

Met de auto ben je in iets ongeveer 3 kwartier van Stralsund in Sellin. Je volgt de B96, deze gaat na een tijdje over in de B196. Die blijf je volgen tot je in Sellin bent. 

Overnachten in Sellin

Er zijn in en rondom Sellin diverse mogelijkheden om te overnachten. Vooral hotels zijn goed vertegenwoordigd in deze badplaats. Veel hotels hebben uitgebreide wellnessfaciliteiten. Lees hier meer over overnachten in Sellin.