Bergen

Bergen is de grootste plaats op het eiland Rügen, er wonen ongeveer 13.500 mensen. Het ligt bovendien midden op het eiland, waardoor het een mooie uitvalsbasis is om het eiland verder te verkennen.

Bezienswaardigheden Bergen

Ernst Moritz Arndt toren

Net buiten Bergen vind je de Ernst Moritz Arndt toren, een 27 meter hoge toren die je een mooie uitzicht geeft over Bergen en de rest van het eiland. Je hoeft hier niet veel tijd te spenderen, maar het is leuk om bijvoorbeeld te combineren met het naastgelegen rodelbaan.

Rodelbaan

Vlakbij de toren vind je een 700 meter lange rodelbaan met hoogteverschillen tot 27 meter. De rodelbaan is het hele jaar door open en kost € 2,50 per ritje. Bij meerdere ritten krijg je korting en er zijn ook familiekaarten beschikbaar. Lees hier meer over de rodelbaan.

Quad- en kartbaan

Behoefte aan meer avontuur? Vlakbij vind je ook een quad- en kartbaan. Op de quads mogen kinderen vanaf 6 jaar rijden, in de karts is de minimumleeftijd 8 jaar. Voor de allerkleinsten vanaf 3 jaar is er ook een e-mobile parcours. Een kart of quad is te huren vanaf 5 minuten. Je kunt ook met een groep van bijvoorbeeld 6 of 10 mensen terecht en krijgt dan korting. Lees meer over de quad- en kartbaan.

Vogels spotten bij de Nonnensee

Vlakbij Bergen vind je de Nonnensee, een rustig meer. Al in de negentiende eeuw wilde men het meer droogleggen om de grond te gebruiken voor landbouw. Dat gebeurde uiteindelijk in 1970, maar in de 1993 werd het land weer teruggegeven en kwam het meer weer terug. Inmiddels is het meer een beschermd gebied, want het is een broedplaats voor heel veel vogelsoorten. Het meer is niet enorm groot: met een wandeling van 5 kilometer kun je om het hele meer heen lopen en op diverse plaatsen vogels spotten.

Hoe kom je in Bergen?

Met de trein of bus

De intercity vanuit Stralsund stopt ook in Bergen, de rit duurt een klein halfuurtje. Ook met de bus is Bergen erg goed bereikbaar. Zo zijn er busverbindingen met onder andere Göhren, Binz en Putbus. Je kunt ook met de bus naar Schaprode, vanaf waar je de veerboot naar het eilandje Hiddensee kunt nemen.

Er gaat ook een bus vanuit Stralsund naar Bergen, maar vanuit Stralsund kun je beter de trein nemen. De bus doet er namelijk ruim anderhalf uur over. Bekijk hier de dienstregeling van de diverse bussen.

Met de auto

Met de auto ben je vanuit Stralsund ook ongeveer een half uur onderweg naar Bergen. Je volgt de B96 en wanneer de weg zich splitst, ga je verder op de B196 tot je in Bergen aankomt. 

Overnachten in Bergen

In Bergen vind je een aantal prima hotels, waarvan de prijs per nacht uiteenloopt tussen ongeveer € 60 per nacht en € 150 per nacht. Aan de rand van het dorp vind je ook diverse vakantiehuisjes en een caravan/camperplaats. Meer over overnachten.