Badplaats Binz

Ostseebad Binz is de grootste en bekendste badplaats op Rügen. Er wonen ongeveer 5.000 mensen in het dorpje, dat een mooi zandstrand heeft van ruim 5 kilometer lang. Het is hier dus goed toeven in de zomermaanden! Maar ook buiten de zomermaanden kun je in Binz goed terecht. 

Bezienswaardigheden Binz

Strand

Binz is een populaire uitvalsbasis voor wie op Rügen verblijft en dat is niet voor niets, er is in de buurt genoeg te doen. Allereerst is er dus het ruim 5 kilometer lange zandstrand en de beroemde pier. Lees meer over de mooiste plekjes op het strand

Prora

Naast Binz vind je het indrukwekkende Prora, een gebouw van maar liefst 4,5 kilometer lang dat in opdracht van Hitler gebouwd werd in de jaren ’30 als vakantiecomplex. Daarvoor werd het echter nooit gebruikt. Tegenwoordig is een deel in gebruik als moderne appartementen, een ander deel is een ruïne en er is een museum dat meer vertelt over de geschiedenis van dit gebouw. Meer over Prora.

Boomkroonpad Rügen

Verder vind je behalve het strand nog meer natuur rondom Binz. Voor € 12 per persoon bewandel je het boomkroonpad en kijk je tussen de boomtoppen op 30 meter hoogte uit over het hele eiland Rügen. Onderweg vind je voldoende informatie over de natuur in het gebied. Lees meer over het boomkroonpad.

Jachtslot Granitz

Ook in het Granitz bosgebied kun je mooie wandelingen maken en vergeet daarbij ook zeker niet om een bezoek te brengen aan Jachtslot Granitz. Met ieder jaar 200.000 bezoekers is dit het populairste kasteel in de regio Mecklenburg vorPommern. Het kasteel werd halverwege de negentiende eeuw gebouwd. Vanuit de toren heb je een prachtig uitzicht over het eiland. Lees meer over Jachtslot Granitz.

Oldtimermuseum

Autoliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het oldtimermuseum van Binz. Op 10.000 m2 vind je hier heel wat bijzondere exemplaren auto’s die zijn gemaakt in de periode tussen 1949 en 1989. Het museum is dagelijks geopend van april tot oktober en een kaartje kost €10. 

Zandsculpturenfestival

En dan is er nog het jaarlijkse Zandsculpturenfestival, dat van half maart tot begin november duurt. Jaarlijks trekt het festijn 200.000 bezoekers. Verspreid over een oppervlakte van 5600 vierkante meter vind je talloze metershoge zandsculpturen. Absoluut de moeite waard! Meer over het Zandsculpturenfestival

Hoe kom je in Binz?

Met de trein

Binz is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Het heeft twee treinstations: Ostseebad Binz en Binz LB. Het station Ostseebad Binz ligt in het centrum van het dorp en hier komen de ook de treinen vanuit Stralsund, op het vasteland aan. Vanuit Stralsund ben je in ongeveer drie kwartier in Binz. Soms moet je daarbij nog één keer overstappen op het station van Lietzow. 

Het station Binz LB wordt niet gebruikt voor reguliere treinen, maar hier stopt de stoomtrein Rasender Roland, die van Putbus naar Göhren rijdt en in diverse tussengelegen dorpjes stopt. Een ritje met de Rasender Roland is zeker de moeite waard als je op Rügen bent. Lees hier meer over de stoomtrein

Met de auto

Ook met de auto ben je vanuit Stralsund ongeveer drie kwartier onderweg naar Binz. Je volgt de B96 tot vlak voor Bergen. Daar splitst de weg en vervolg je op de B196. Bij Serams sla je linksaf richting de L29 en een paar minuten later ben je in Binz. 

Overnachten in Binz

Binz heeft diverse hotels in verschillende prijsklasses. Je vindt er bijvoorbeeld het iconische Villa Belvedere en het luxueuze Hotel Am Meer & Spa, maar ook goedkopere hotels vanaf ongeveer € 50 per nacht. Rondom Binz zijn campings wat schaarser, maar je vindt er wel een aantal richting Prora. Meer over overnachten in Binz.