Zandsculpturenfestival Binz

Jaarlijks wordt in Binz het zandsculpturenfestival georganiseerd. Dit festival heeft een serieuze omvang: het duurt van ongeveer half maart tot begin november. Verspreid over 5.600 vierkante meter vind je talloze zandsculpturen.

Sinds 2010 worden ieder jaar zandsculpturen gemaakt en tentoongesteld in een ander thema. Zo kwamen er al thema’s voorbij als film en televisie, natuur, sprookjes en en muziek. Dat levert ieder jaar spectaculaire beelden op, waarbij je altijd wel iets bekend terugziet. Of dat nou Roodkapje, een kameleon of André Rieu is.

In 2019 wist de organisatie een plekje in het Guinness Book of Record te verwerven, door het hoogste zandkasteel ter wereld te bouwen. Het kasteel was maar liefst 17,66 meter hoog. Vier weken tijd werd er door 20 mensen uit Rusland, Nederland, Letland, Tsjechië, Hongarije, Duitsland en Polen gewerkt aan het kasteel.

Openingstijden en tickets

Van half maart tot begin november is het zandsculpturenfestival dagelijks te bezoeken van 10.00 tot 17.00. De laatste toegang is om 16.30. Een kaartje voor volwassenen kost €9,50, voor kinderen €6,50. Er zijn gezinstickets beschikbaar vanaf €26,50. 

Hoe kom je bij het Zandsculpturenfestival?

Het Zandsculpturenfestival is te vinden op de Proraer Chaussee 15 in Binz. Als je in Binz verblijft, kun je hier makkelijk lopend heen. Ook met het openbaar vervoer is het festival makkelijk bereikbaar: het ligt vlak achter het station van Binz. Als je met de auto komt, kun je gebruik maken van de betaalde parkeerplaats.