Slot Spyker

Slot Spyker is het oudste gebouw op Rügen. Het werd al aan het begin van de veertiende eeuw gebouwd en sindsdien werd het bewoond door de rijkste families van het eiland. In de dertigjarige oorlog werd Rügen onderdeel van Zweden en kwam het kasteel leeg te staan. De Zweedse koningin Christina schonk het kasteel vervolgens aan Veldmaarschalk Carl Gustav von Wrangel, als dank voor zijn inzet in de oorlog.

Von Wrangel verbouwde het kasteel naar zijn huidige staat en liet het prachtige pleisterwerk aanbrengen op de plafonds, dat tot op de dag van vandaag te bewonderen is. Na het overlijden van Von Wrangel kwam het kasteel in het bezit van de familie Von Putbus, dat bleef zo tot 1945. Daarna werd het kasteel als vakantieoord gebruikt door de Duitse vakbond FDGB. Sinds 1994/1995 werd het hotel verbouwd tot hotel. In 2006 kwam het kasteel in handen van de huidige eigenaren. Het is nu nog steeds een mooie plek waar je kunt overnachten en lekker kunt eten. Maar daarnaast is er nu ook een tentoonstellingsruimte en theater.

Slot Spyker bezoeken

Je kunt Slot Spyker bezoeken wanneer het jou het beste uitkomt. Omdat het kasteel in gebruik is als hotel, kun je er altijd even gratis binnenlopen. Wil je er even stoppen voor een hapje en een drankje? Kom dan tussen 12 uur ‘s middags en 9 uur ‘s avonds, dan is het restaurant open. In het hoogseizoen is het restaurant open tot 10 uur ‘s avonds. De omgeving rondom Slot Spyker is erg mooi, dus ook hier overnachten is zeker de moeite waard. Kamers in het kasteel zijn beschikbaar vanaf ongeveer € 90 per nacht voor 2 personen, inclusief ontbijtbuffet.

Hoe kom je bij Slot Spyker?

Slot Spyker ligt vlakbij het dorpje Glowe. Het adres is Schlossallee 1, Glowe. Je kunt vlakbij het kasteel gratis parkeren. Vanuit Sassnitz is Slot Spyker ook te bereiken met bus 13. Je bent dan ongeveer 25 minuten onderweg. De bus rijdt doordeweeks vrijwel ieder uur en in het weekend eens per twee uur. Bekijk hier de meest actuele dienstregeling.