Jachtslot Granitz

Jachtslot Granitz (of zoals het in het Engels wordt aangeduid: Granitz Hunting Lodge) is een echte trekpleister. Dit jachtslot werd gebouwd tussen 1837 en 1851 en ligt in de bossen net ten zuiden van Binz. Het slot werd gebouwd door de familie Zur Putbus, die het gebruikte tijdens het jachtseizoen.

Het was voor die tijd één van de meest luxueuze kastelen die je maar kon bedenken. Helaas ging veel van de historische inrichting verloren tijdens de Tweede Wereldoorlog. Gelukkig zijn wel veel foto’s bewaard gebleven, waarop te zien is welke meubels, schilderijen en andere spullen er in het kasteel pronkten. Tot 1945 bleef de familie Putbus eigendom van het kasteel, daarna werd het onteigend en al snel omgevormd tot een museum. Sinds de jaren ‘60 is het kasteel vele malen gerestaureerd, om bezoekers een zo goed mogelijk beeld te geven van hoe het er vroeger uit zag. 

Na je bezoek aan het kasteel, kun je ook de 38 meter hoge toren beklimmen. Bij goed weer heb je vanaf de toren een prachtig uitzicht over het hele eiland. 

Openingstijden en tickets

Het jachtslot Granitz is het hele jaar door geopend van dinsdag tot en met zondag. Tijdens het hoogseizoen, van april tot oktober, is de hunting lodge ook op maandagen open. Voor kinderen tot 18 jaar is een kaartje gratis. Volwassenen betalen €6,- per persoon. Bekijk de website van het slot voor de meest actuele openingstijden en ticketprijzen.

Hoe kom je bij het jachtslot?

Het jachtslot ligt middenin de bossen en je kunt dan ook niet voor de deur parkeren. Je kunt de auto parkeren op Parkplatz Jagdschloss Granitz (navigeer op Süllitz 1, 18528 Zirkow). In het hoogseizoen rijdt vanaf hier de ‘Jagdschlossexpress’, een shuttle die je tot bij het kasteel brengt. Lopen vanaf de parkeerplaats duur iets meer dan 20 minuten. Je kunt Granitz Hunting Lodge ook bezoeken als onderdeel van een dagje met de Rasender Roland. Deze stoomtrein verbindt de mooiste plekken van Rügen met elkaar en stopt op ongeveer 10 minuten lopen van het kasteel.