De stranden van Göhren

Door de ligging aan de onderkant van Rügen heeft Göhren twee stranden: het Noordstrand en het Zuidstrand. Beiden zijn erg mooi en hebben zo hun eigen sfeer.

Noordstrand

Het Noordstrand wordt gekenmerkt door de lange promenade, waar je een goede wandeling kunt maken. Je vindt hier talloze winkeltjes en restaurants. Aan het strand zijn ook verschillende verhuurders van watersportartikelen te vinden. En niet te vergeten: je kunt er een fijne strandstoel huren. De 350 meter lange pier (Seebrucke Göhren) is verder een opvallendheid aan dit strand. Alles bij elkaar zorgt dat ervoor dat het Noordstrand erg geliefd is onder toeristen, maar daardoor bij goed weer soms ook wat druk kan zijn.

Het Noordstrand heeft twee aangewezen gedeelten naaktstrand. De eerste is op ongeveer 300 tot 400 meter rechts van de pier, als je met je gezicht naar de zee staat. Ook aan de noordkant van het strand vind je een gedeelte waar je naakt kunt zonnen. Dit is bij strandopgang 17. De strandopgangen 17, 18 en 19 kunnen ook gebruikt worden door wie met de hond naar het strand wil. 

Zuidstrand

Ga je naar de andere kant van kaap Noordperd, dan kom je uit op het Zuidstrand van Rügen. Ook het Zuidstrand is een prachtig zandstrand. Je hebt hier niet de faciliteiten zoals op het Noordstrand, zo zijn er geen winkeltjes en restaurants. Aan de zuidkant van het strand vind je wel enkele hotels, waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. Maar leuker is het om zelf een picknickmand mee te nemen, zodat je de hele dag kunt ontspannen op het strand. Dit strand is voor de echte natuurliefhebber. En een groot voordeel is: het water is hier warmer dan bij de meeste stranden van Rügen en bovendien ook ondiep. Je kunt hier een flink stuk het water inlopen en nog steeds maar tot je knieën in het water staan. Uitermate geschikt met kinderen dus.