Boomkroonpad en Naturerbezentrum

Hier zie je Rügen vanuit een ander perspectief: niet onder de vele hoge bomen die het eiland rijk is, maar tussen de boomtoppen. Het boomkroonpad, of Baumwipfelpfad in het Duits, geeft je een schitterend uitzicht over het eiland.

Het pad is 1.250 meter lang en bij het aanleggen ervan is rekening gehouden met de stijging. De maximale stijging van het pad is 6%, waardoor ook bezoekers met een rolstoel gebruik kunnen maken van het boomkroonpad. Letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt is de 40 meter hoge observatietoren, die ook wel het adelaarsnest wordt genoemd. Als je de toren ziet, begrijp je meteen waarom. Op de toren cirkel je een weg omhoog, richting het observatieplatform. 

Tijdens je wandeling kom je informatie tegen over de boomsoorten die je ziet. Ook kom je onderweg een hindernissenparcours tegen, wat de beklimming ook leuk maakt voor kinderen. En extra leuk: voor €2,- kunnen ze vanaf een 19 meter hoog platform met de 52 meter lange glijbaan op een matje weer naar beneden. 

Openingstijden en tickets

Het Naturerbezentrum en boomkroonpad zijn bijna het hele jaar door geopend, met uitzondering van een aantal dagen rond kerst en oud en nieuw. Het centrum gaat iedere dag om 09.30 open, de sluitingstijd varieert van 16.00 tot 19.00, afhankelijk van het seizoen.

Een kaartje voor volwassenen kost €12,-, voor kinderen van 6 tot 14 jaar kost een kaartje €9,-. Kinderen jonger dan 6 jaar mogen gratis naar binnen. 

Hoe kom je bij het boomkroonpad?

Het adres van het boomkroonpad is Forsthaus Prora 1. Vlak bij het pad vind je twee betaalde parkeerplaatsen. Parkeren op P1 kost €2,50, op P2 kost dit €2. P1 ligt direct naast het pad, P2 op ongeveer 5 minuten lopen.

Het pad is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Je kunt bus 24 of 27 nemen naar de haltes ‘Prora Baumwipfelpfad’ of ‘Prora Forsthaus’. Ook het treintje de Naturerbe-Prora Express is een optie. Als je met het openbaar vervoer komt, krijg je €1 korting op je toegangsbewijs voor het boomkroonpad.